Just A Melody..

Saturday, December 22, 2012

Superheroes?

Assalamualaikum..

Hallluuuuuu.... Apa habaq? Hangpa semua sihat ka? Cheq kat sini ada benda nak cheritaq, nak share ngn hangpa. Haaa... excited tak, excited tak? Hahaha.. Cheritaq dia pasai superheroes. Cheritaq ni belum lagi kluaq pawagam. Sebab tu la cheq nk habaq mai kat hangpa semua. Amacam? saspen tak? kih3.. Actually, Superheroes yg ni bukan lah seperti superheroes cerita-cerita Hollywood laen mcm The Avengers, Captain America, The Hulk and so on tuu. Diorang ni lagi hebat, lagi kuat dan lagi best lahh.. Hee. Cheq kasi tajuk 'gempak' macam ni sebab saje-saje je.. Strategi promosi nak tarik pembaca ler katekan.. Yela, baru la nampak 'gah' sikit kann? Tak gituu? Ha Ha Ha.. 

So, entry kali ni mengenai watak-watak superhero , yg penah berbakti dan selamatkan dunia aku. Haaa, bukan senang tau nak buat profile superhero-seperhero yg selalu busy selamatkan dunia nih.. Haha.. Nak tahu superhero ape yg ak interview? 'Hero' kah mereka? Yang penting betul ke mereka ni superhero?? Jom check it out. Haha..ZaaaSsSsSs!

Superhero 1 : Superman
Power : Kekuatan yg hebat, laser dari mata, kebolehan untuk terbang
Karakter : Seorang yg low profile dgn menyamar sebagai wartawan di syarikat surat khabar, berpewatakan sederhana.

Dahsyat bebenorr lerr, buleh terbang lagi.. (sape2 yg tak kenal  Superman, mmg tak tgk  tv la tuu..hehe)

  • Ni la dia Incik Superman. Yg satu ketika dulu penah jadi fenomena seluruh dunia (tapi kat tv je laa). Sape tak kenal ngn superhero yg satu nim.. Sume kenal. Siap ade lagi buat kostum ala-ala Superman, semata-mata nak jadi mcm dia. Bagi bebudak lak, kalo dah pakai baju t-shirt Superman tu dah consider hebat dah tuu.. siap sedia nak gi main lawan-lawan.. Hepi tahap gaban dahh.. Kalo boleh hari-hari nak pakai baju tu, tak nak tukar lain dahh.. Haha.. *Utk bebudak laki jer la.. Kalo budak pompuan tu takkan nak pakai t-shirt Superman utk main masak-masak kott.. Kalo ade tu tak tahu laa.. hehehe.

Superhero 2 : Super Grandma (Wonder woman 1)
Power : Super penyayang, super mengasihi, super caring
Karakter : Mudah tersentuh, sangat memahami cucunya ini & baik sangat-sangat.

My lovely grandmother.. bad guys outside there, watch outt!
  • Haaa.. Nenek aku ni seorang yg selalu menyayangi aku tanpa jemu, mungkin dek kerana aku ni adalah cucu sulungnya yg membuatkan nenek lebih menyayangi aku. Hehe.. Ake seringkali diberi layanan istimewa ketika di kampung menunjukkan betapa sayangnya nenek pada aku. Bab makan, pakai, tidur, semuanya dipastikan selesa utk aku. Haa, kau adoo? =) Bagi aku, nenek terlalu baik bagi aku, oleh itu aku berazam utk menghantar nenek ke Tanah Suci dgn hasil titik peluh aku sendiri pabila bekerja nanti. Dramatis, bukan? Hehehe.. Aku kan cucu nenek ^^. Semakin usia nenek meningkat, semakin aku menyayangi nenek & akan sentiasa menjaga nenek. Nenek jadi Super Grandma bagi aku.. Hehe..

Superhero 3 : Super-Mak ( Wonder woman 2)
Power : Kelebihan dlm mengesan sinar radiasi masalah aku, memberi pendapat & penyelesaian kpd masalah aku, masakan mak yg memang best.. !
Karakter : Peramah, pendengar yg setia kpd masalah aku.

Omma
  • This is Super-Mak. My mom is the best mom in the world (Opkos la kan coz aku anak dia) hehe. Mak aku ni ade super power yg dpt mengesan bila aku ade masalah, kenapa aku sedih & sebagainya. Mak aku juga selalu membantu aku utk tenang di saat-saat yg sukar (ex: sebelum masuk ke dewan exam). Kasih ibu lerr katekan.. Bila dengar je suara mak, sistem badan & emosi aku dgn automatiknya mampu menjadi tenang, rileks & cool. Haha.. Mungkin ikatan kasih sayang antara ibu dan anak kot. In fact, aku  memang lebih rapat ngn ibu berbanding dengan ayah. So, dlm erti kata yg laen, aku ni anak mak la kan? Haha.. takpe, tak kisah laa anak mak ke, anak ibu ke, anak mami kerr.. yg penting aku sayang mak aku, okehh? Hee.. Kerana apa? Kerana dirinya begitu berharga bak kata LOREAL. Haa.. Kelasss gituuu..! Mak aku la tempat aku mengadu & bergossip sana sini.. Hahaa.. Aku berjanji aku akan belajar bersungguh-sungguh dan buat mak aku bangga dengan aku sebab mak aku pun sanggup buat ape je demi aku. Aku harap aku dapat balas jasa mak aku pd masa akan datang. Aminn.. =)

Superhero 4 : Super-Aunt (Wonder woman 3)
Power : Kaunselor rasmi aku, pencetus motivasi, semangat & keyakinan
Karakter : Mesra, kelakar, sangat baik, sweet, sangat memahami & penyayang

Ni la makcik kesayangan aku..

  • Ehem.. Ehem.. yg ni pulak adalah Super-Aunt aku. Makcik kesayangan aku ni nama dia Siti Sa'idah bt Ishak (bukan Siti Nurhaliza yepp.. jangan tertukar okayy..) Makcik aku nim sangat-sangat memahami aku coz dari kecik lagi aku rapat dengan dia. Pendek kata, aku dibesarkan dengan kehadiran dia. Setiap masalah yg sukar buat aku, aku memang akan meminta pandangan dia selain drpd mak aku. Sebab makcik aku adalah kaunselor rasmi aku. Hik3.. Semua cerita suka duka dan rahsia aku, aku kongsi dgn dia. Disaat jatuh bangun aku, my Super-Aunt selalu menyokong aku. Aku sangat mengagumi dia yg merupakan seorang engineer yg berjaya & mempunyai hidup yg sangat baik. 
Mereka lah ratu dihati, mereka lah penawar hati, mereka lah sumber inspirasi, dan mereka jugalah 'wonder women' bagi aku. Haaa, jangan tak tahu, mereka juga mempunyai kuasa-kuasa yg luar biasa tau. Kuasa yg ala-ala superheroes tuu. Kelass gituu. Sebab tu la mereka ni wonder women. ^^



Superhero 5 : Super Junior
Power : Koreografi tarian, lagu yg best klip video yg kreatif
Karakter : Energetik, peramah dan bla bla bla

Super Junior a.k.a SuJu

  • Haaa.. superhero yg ni lak mesti ramai yg dah kenal kan? Tak kira la baik lelaki atau pompuan, semua nye dah terkena demam K-Pop yg menular cepat skang ni yep. (Tapi bg yg tak minat tu takpe laa, abaikan je la, okeh? ) Haha.. Dorang ni takde la superhero yg mcm dlm tv menyelamatkan dunia tuh.. Dorang ni lain sket. Biasanya, org akan jerit dulu, baru superhero datang tolong. Tapi yg ni, org akan jerit bila nampak dorang. Kalo buat konsert tu, gadis2 atau peminat2 bagaikan histeria duk menjerit, meraung, melolong bagai. Fanatik lerr katekan.. Tapi janganlah sampai over tak ingat dunia yep. Kalo tak ingat jugak, kena bagi antivirus nih.. Haha

Superhero 6 : Super Saiya
Power : Kuasa menjadi berganda-ganda drpd normal, ada cahaya kuning, rambut jadi kuning
Karakter : Berasal drpd Planet Saiya, ada ekor, akan jadi gorilla bila terpandang bulan purnama


Hahaha.. Super Saiyaaaa... bertukarr! 
  • Bertukkaaarrrr! Fuhh.. Terpacak rambut bila dah bertukarr.. Haha.. Korang pun mesti ade tgk gak kan citer kartun Dragon Ball ni kann.. Sampai ade yg tak pegi skolah hari Ahad tu semata-mata nak tgk citer nim. Hmm.. tapi aku tak la. Aku kan budak baik. Hahahaha. Kalo dah bertukar jadi super saiya nim, memang tak bleh menang la ko. Kesan kuasa dia pun dah kuat sampai tercabut-gunung ganang. Haa, mampu ke ko lawan ngn mamat nih? silap-silap ko kena fire dulu.. Heee.. (gurau2 jer..)

Superhero 7 : Super Sonic
Power : Lari laju tahap dewa
Karater : Errr.. lupa sudaaaa...

Super Sonic ek? Aku tak ingat pun ade kartun ni..
  • Emm... Superhero yg ni , aku tak pasti la ciri-ciri superhero dia tu diluluskan sirim ke tak. In fact, aku pun tak ingat kartun ni. Hahahaha.. Yg aku tau, dia ni lari laju je.. Yg laen tu hampeh, aku tak tahu.. Hohoho..

Superhero 8 : Super Mario
Power : Terlompat2, terkinja2 dalam game, menyelesaikan misi (tu pun kalo korang pandai main)
Karakter : Pakai topi yg ade logo 'M', pastu ade misai.. Hahahaha
Amacamm.. Hensem tak??
  • Okeh anak-anak, yg ni pulak Super Mario.. Kalo anak-anak tanye penggiat game tanah air, diorang kenal la sape pakcik yg bertopi merah ni. Dia ni bergantung pd anda mengenai kebolehan dia. Kalo anda pandai main, pandai la dia nim. Kalo anda tak pandai main, takpe, jangan salahkan diri sendiri, salahkan pakcik bertopi merah nim. Paling tak pun, korang baling je game tu kat dinding.. Hahahaha..

Superhero 9 : Suparjo ????
Power : Tak dapat dikesan
Karakter : Tak dapat dikenalpasti

Suparjooo???
  • Lastly, tu diaa.. Suparjoo..?? Haku pun tak tahu dari mana aku kutip dia nih.. Terjumpa kat internet je asenye mase tgh search bahan tadi.. Huuu.. Layak kew tidak tu aku tak tahu la.. semua nya atas korang masing-masing.. Yela, setiap org ade superhero masing-masing kan? yg selalu menjaga dan melindungi korang. Maksud aku mak ayah korang ler.. Tapi tak tahu la kalo ade org laen mcm Ultraman ke, Batman ke yg lindungi korang. Takpun, si Suparrjoo nih.. Hahaha
Ape-ape pun, intipati utama entry aku nim adalah nak shared ngn korang these three wonder woman of my life which is Super Grnadma, Super-Mak & Super-Aunt. Yg laen2 tu sampingan aje.. Yela, den ni  kan suko bebenor mengarang. Kalah pengarang novel tu haa. Jadi, kat sini lah den curahkan semuo yg ado dalam kepalo den nih.. Sampai ketemu lagi, adios..!

Friday, November 30, 2012

Mengapa bah ku berubah??

Assalamualaikum...

             What's up peeps? Shahhh Alammmm... peace yoo! (ala-ala Dato' AC Mizal kat Maharaja Lawak Mega). Haaa... Gituu.. Kau ado?? Hurm.. Tinggal sehari dua lagi utk aku mengubati kesedihan, membuang yg keruh, mengambil yg jernih. (stail karang berperibahasa ;p) . Tanggal 2 Disember 2012, bermulah lah semester baru, semester 6 UiTM Kuala Terengganu. Semester baru, niat baru, impian baru, dapat kawan baru, cita-cita baru dan aku pun baru. Aku ingin berubah.. (dgn seriusnya) Berubah ke arah lebih baik. Mungkin disebabkan dek tekanan 'jiwa' yg aku alami, yg mana memaksa aku utk tinggalkan rumah (oppss, bukan lari dari rumah, yer) dan berehat di kediaman mak sedara kesayangan di Bandar Utama, Damansara. (Haha, mcm artiss pulakk siap ade rumah utk berehat). Makcik aku yg selalu menyayangi, memahami, dia dialah selalu tempat aku berkongsi rasa, cerita dan masalah. Hati dan minda sedikit tenang apabila mendengar nasihat dan dorongan daripada makcik kesayangan aku sedari kecil ini. Ditambah pula dgn sahabat seperti Pijie, Eda Adnan, Misz Lynna, Mimie Mohd, Firdaus Mamat & Iwan yg menghantar mesej nasihat dan membantu mententeramkan jiwa ini, sedikit sebanyak dapat melegakan perasaan yg tak menentu ini.

           Bukannya aku tidak pernah 'jatuh' sebelum ini, tetapi aku memang seorang yg sangat 'butuh' pada sokongan. Jikalau tidak, memang gila lah aku agaknya. Huhuu.. Mesej-mesej nasihat & dorongan yg aku terima, aku simpan rapi utk dibaca berulang kali tika virus 'semangat luntur' kembali menyerang. Sebagai satu inisiatif lain selain daripada solat hajat & berdoa memohon dilapangkan dada, ditenangkan jiwa & ditabahkan hati utk aku tempuhi hari-hari yg belum lagi pasti. Semoga doaku didengar & dikabulkan oleh Allah S.W.T. Aminnn...

         'Bertapa' di rumah makcik kesayangan di Taman Tun Dr. Ismail nie boleh dikatakan banyak membantu aku mengatasi kemurungan, kekecewaan, kesedihan & pelbagai 'ke' lagi yg bermain-main dlm kepala otak aku nim.. Kat sini, aku menyibukkan diri aku yg tak seberapa busy nim dgn melayan karenah si Zakwan Amir Azali, sepupu kecil yg super-lincah yg berusia 3 tahun lebih (mungkin). Besides, aku juga membantu makcik aku menyiapkan kerjanya yg ada kat umah tu. (biase la, anak sedara yg baik, kann) Hahaha. Di kala bosan, aku panjangkan langkah, berjalan ala model fesyen dgn macho nya ke One Utama yg tak jauh dari rumah. Itu pun satu faktor yg menyebabkan aku suka tinggan kat umah makcik aku. Ya, One Utama tu la, shopping mall yg ke-4 terbesar di dunia..! haa.. terkejut tak? kih3 :p Itulah aku, sedikit sebanyak lupa akan 'sedih' dalam diri disamping dapat  cuci-cuci mata melihat trend fesyen terkini. (bukan cuci mata yg bukan2, ek..) Ha ha ha ha..

         Memandangkan cuti yg dinikmati kian sampai ke pnghujung, maka akan bermula lah catu pertempuran baru. Pertempuran yg mana aku perlu memenanginya walau apa jua cara. So, ape kena mengena citer nie ngn tajuk?? Hee heee.. Maka, anak sedare Pak Jabit nie nak bagi tau komer, sebenor - benor nye, takde kene mengena punn... Cuma den yg ingin berubah, nak berubah jadi lebih baik, nak jadi muslim yg bagus, nak jadi kawan yg baik,nak jadi lebih kuat, super nice, superman, super junior (eh silapp), nak jadi pelajar yg cemerlang.. ^^ jadi, Insan yg cemerlang, adalah insan yg... (alamakk lupa dialog Dato' Dr. Fadzilah Kamsah) keh3.. Selepas agak down dgn diri sendiri sket, I wish I wan to be a new person, bebas drpd 'drama-drama'. Sedeeyhhh.... Semoga aku menjadi insan yg lebih baik, lebih tabah, dan lebih berusaha pd masa akan datang. Semoga juga kalian doakanlah buat aku yerr.. mudah mudahan doa aku diterima ..
Aminnnn....


Ni la dia Zakwan Amir Azali.. ^^

Zakwan Amir with me ;p

This mak sedare kesayangan aku.. ^^

Wednesday, November 28, 2012

Tragedi Oktober: Its Just A Beginning..

Assalamualaikum..

            Hai.. Sekali lagi jari jemari gue berlumba-lumba utk menaip.. utk luahkan.. utk ceritakan.. apa yg ada dlm kad memori di kepala. Ianya bagai satu lagi episod yg perlu aku lalui dlm drama kehidupan. Suasana agak sayu pada ketika itu (18 & 19 Oktober 2012). Pada saat rakan-rakan  'bebas' daripada dijajah peperiksaan, aku masih lagi bergelut. Tatkala ada yg gembira memulakan cuti, aku masih disini menanti.. dgn penuh debaran, mungkin.. rumah sewa nie dah mula terasa sepi, kosong, luas sedangkan tak pernah terasa begitu pun sebelum ini. Mungkin disebabkan ketiadaan housemate yg selalunya gegak gempita dgn senda gurau. Selama mereka belum pulang, terasa juga menjengkelkan disaat mereka bergurau satu sama lain. Bila dah tak ada, terasa sunyi pula. Mungkin ini lah yg org kata, bila didepan mata, tak hargai.. bila tiada, tercari cari.. Tambah sedih lagi, bila roomate aku Kim Jong Kook a.k.a Pijie mahu berangkat pulang, meninggalkan aku bersama Faez, Iwan & Ayin yg sekali sekala datang melawat. Aku faham sih, malah sudah dijelaskan sebab dan musabab mengapa dia perlu pulang dahulu. Sebelum pulang, Pijie nie telah pun menemani aku selama beberapa hari. Itu pun sudah memadai. Terima kasih, sahabat..!!  ^^

18 Oktober 2012
        Pada tarikh ni, Iwan pulak yg akan pulang.. Haiii... sedihh betul.. Huu.. Terasa luas giler la pulak umah, umpama banglo yg berbillion-billion ringgit harganya. Mana tak nya, cuma ada aku & Faez je. Meriah bukan? Huu.. Aku perlu study utk subjek yg masih lagi membelenggu aku iaitu MAT 183. Haisshhh.. Sedikit sebanyak tergugat jugak mood aku tambah pula bila berada dlm situasi begini. Dipandang nya buku dan soalan-soalan yg mahu dibuat, terbayang pula rumah yg seakan akan memanggil pulang. Nie la kesan nya bila paper bertarikh last dlm jadual peperiksaan. Menyedihkan! Betapa sukarnya berada di sini, di saat ini =,=". Kemudian, Ayin datang bermalam dirumah ni bagi menemani aku & membantu aku mengulang kaji. Woaaa.. terharuuu nihhhh... sangat terharu.. Nak tak nak, aku harus study utk paper yg last nie..

19 Oktober 2012
    Hari yg ditunggu tiba. Aku bangun bersiap sedia utk ke dewan peperiksaan agak awal sedikit. Ketika bersiap, sempat lagi mengamati suasana rumah yg aku diami nie. Lengang! Sungguh sepi. Langsung aku lontar pula pandangan ke luar tingkap. Kelihatan tanah mula basah.. Alamakkk!! Hujan! Dalam 7 hari dlm seminggu, hari nie dipilih utk hujan di pagi hari ni. Menambahkan lagi kegusaran hati aku. Untung ada Ayin. Kebetulan Ayin juga ingin pulang ke rumah awal pada hari itu. Dikejutnya Ayin bagi meminta utk menghantar aku ke kampus sebelum dia pulang ke rumah. Ayin bersetuju. Great! Setelah sampai dipintu pagar kampus, kami berpisah disitu dan meneruskan agenda masing-masing. Ayin bergerak pulang. Hurmm.. Satu lagi hari yg aku perlu tempuhi dimana satu persatu teman aku pulang. *sigh.. Aigoo..

     Kesimpulannya, aku tahu.. cukup tahu dan pasti yg ini semua hanyalah permulaan. Permulaan bagi satu lagi episod dlm drama kehidupan aku dimana aku disini tanpa rakan-rakan rapat aku yg bergelar sahabat. Ini bukan lagi satu ramalan, tetapi sesuatu yg sudah pasti kebenarannya. Hidup aku perlu diteruskan, pengajian mesti diteruskan walaupun mereka tidak lagi disisi aku, menyokong dan memberi semangat pada aku nanti. Satu semester berbaki bersama mereka akan aku hargai kerana bagi aku, kawan senang dicari, tapi yg benar-benar memahami & ada 'chemistry' sukar utk ditemui.. As I said before, this is just the beginning, there  still a long journey for me to go through. To Pijie, Ayin, Faez, & Iwan, thanks for accompany me for my last paper.. =) Kumawo.. Chincha- chincha kumawo..

For you guys:
~ Ketawa bersama, menangis pun bersama..
   Ku berharap agar kita masih tetap bersama..

   Rasa hati ini, telah lama aku pendamkan,
   Tiba masanya segala-galanya aku ceritakan..
   Engkau kan pergi.. pergi mu tak akan kembali..
   Tiba masanya kau cari teman pengganti.. ~


video

Saturday, October 27, 2012

Demam Adam & Hawa

Hollaaaa !! Oppss.. Assalamualaikum.. (tak jawab dosa) Hehee..

      Huh ! Ni bala nih.. Bala nihh (sape tatau dialog ni tak legend arr). Hehee.. Sementara jari jemari masih rajin menari nari diatas keyboard (*personifikasi pulak) ni den songan suko hati den lah nak meng-update blog den yg tak berapo ramai pun follower =p. Fuuhh...! Kuat betul ler penangan & pengaruh Adam & Hawa nihs.. Sihir ke ape? Hoho.. (Opss, jgn saman yerr, gurau jerr). Yelaa.. Sampai buat teman2 gue addicted betol ngn drama bersiri nie.. Huhu.. Dah tu, tak cukup lagi.. Siap ade teman2 di facebook yg meluahkan rasa geram, menyampah, tak kurang juga yg menyokong, same2 nangis skali ngan Hawa kat TV tuu.. Aku? Haha.. Aku pun follow gak drama niey dek terpengaruh punyer pasal.. So, basically, citer nim pasal ape ek? Best sangat ke citer nihs? Hurmm.. Kalo nak tahu, tengok ler sendiri, kang citer karang tak saspens tak pulakk tak gitu? Hohoho.. Jadi, jangan lupa saksikan drama Adam & Hawa, setiap Isnin hingga Jumaat, jam 9.00 malam di Astro Mustika HD. (iklan sebentar, haha). Alahh.. kalo tak pun, tengok je kat internet.. Haaa.. cenggitu.. ^^ Watak utama citer nih Aaron Aziz & heroin pulak tak tau name ape.. kenal nama watak jer, Ain Hawanis.. Keh3.. Biase la, kisah bercintan-cintun ni takleh lari dari drama, name pun drama kan? So, nak tahu kisah lebih lanjut, ekau tengok sendiri ler.. huhu 
Bubbye ^^

video

Lagu Tema untuk drama Adam & Hawa punn best jugaakk =)

Haaa.. ni la drama nyer.. Best wooo..

Encik Adam & Hawa
Tengok jangan tak tengok.. ^^







Tuah Oh Tuah

Halluuuu... Assalamualaikum you alls.. Haha


          Huhhh.. Lame bebenor tak meng-update bendalah nim. Busy je memanjang, mengalahkan menteri ! Hoho.. Ouh, speaking about that, baru2 nim ade lar peluang yg dtg tuk aku mencapai cita2 menjadi Dato'. Tapi bukanlah Dato' Siti Nurhaliza mahupun Dato' AC Mizal.. Kah3.. Ni Dato' yg lebih kpd menteri di parlimen Malaysia.. chewaahhh! Haa.. memang tak sume org boley jadik menteri tuu.. Kau hadoo?? Kih.. Kih.. Kih..

          Emm, menteri ni menteri baguss, segak bergaya lagi.. Hua3 =p Tapi sebelum aku dikaitkan dgn dacing, bulan, roket, baek cheq habaq mai kat hangpa. Actually, aku ade join Pertandingan Debat Ulul Albab yg dianjurkan oleh UniSZA (Universiti Sultan Zainal Abidin) atas tiket wakil UiTM Kampus Kuala Terengganu dengan JAYAnya dan 'paksa-rela' nya.. hahaha.. Cuak doe!! Mau nyer nak luruh jantung bila dengaq nama cheq yg tak brapa nak feymes ni didaftarkan. *_*
Sume ni angkara my besties, Muhamad Hafizi & Ahmad Shakirin laa... Depa punya keja. First thing that come out in my mind is, BLURRRR !! and BLURRR!! I'm totally blur. Tatau nak buatpe pun. Kami sepatut nye team English Debate, then tetibe pulak kene jadik pendebat Bahasa Melayu yg penuh ngan protokol dan menggerunkan lagi mengerikan. *hiperbola berlebihan

Depa punya keja la nim.. ^^

          Al kisahnye, team Bahasa Melayu tak cukup, so kami diminta supaya menjadi sukarelawan masuk competition nie (walaupon paksa-rela) Huhu.. Then, I was convinced by both of my besties to join this conpetition just for gaining experience. Thats all. Takuh expect pun nak menang ker, hape kerr.. Perform 2-3 sidang cukup arr. Tak payah banyak2. Buat biasa2 jer, tak payah la training bagai. Untuk suka suki jerr pun.. But then, during competition day, hamikkk kauuu! Menggelabah kowt.. Huhu.. Pepagi buta dah kena 'attack' ngan pendebat dari IPG Dato' Razali. Terbaekk laah.. Kami kalah 2 sidang berturut-turut.. Yuhuuu.. =p

        Dun dam dun dam, nak dipendekkan citer, kami lepas ke separuh akhir. Rezeki kami lahh kot hari tuu. Untuk team yg first time join competition besar, debat dlm Bahasa Melayu, tanpa persediaan, tanpa latihan, mara ke separuh akhir.. GILA! memang GILA! Haha.. Even team harapan kampus kami yg dah banyak pengalaman pun tewas di suku akhir. Team kami pulak yg ke semi final.. Aigooo.. Mulanya memang aku tolak. Hell No ! Yelaa, we're agreed to be in game for only a few rounds. Never thought that we will make it to semi final. Tak sangka. ~Tiada ku sangka, bola-bola api..~ (sape tatau lagu tu, tak tau la nk ckp ape) plus, we're unprepared. We're nothing. Huhu.. Then, my besties ckp, alang-alang kami dah sampai ke peringkat semi final, teruskan aje laa.. tak rugi punn. Sambil dapat pengalaman, sambil belajar. Kalo menang tu rezeki. So, bila difikir-fikir, aku tak penah pun join bendalah nim sebelum ni. Ape salah nye kalo aku teruskan aje alang-alang dah ade kat sini. This was the first time for me to perform in front of audience in official way.

Hahaha.. parlimen la sangat =p

        Kami kalah pd team UniSZA, as expected. Tapi bagi aku, aku tak sedih. Kami dapat ape yg kami nak, capai matlamat kami which is join untuk suka-suka je, pastu layak ke semi final pulak. At the end of the day, I think that sometimes, I'm afraid to try something that is new to me. In fact, sometimes I put a barrier from doing it. But, after I have done it, I got a new perception about it plus new experience. Anyway, Gemuruh Jiwa tu masih ade lagi walaupun dah kurang.. Yela.. gila kau tak gemuruhh.. Hahaha
Bubbye.. ^^

Friday, September 7, 2012

Status Yang- Berhormat (YB)

Assalamualaikum...
Yo! whassup menngg?? Haha.. Hope you guys just fine and stay healthy.. Hee.. Emm.. Actually, this is an entry that I did not plan to post but... There's few juniors asking me to update since my last post was in May 2012 and now we're in September 2012. Quite a long time isn't it? Huhu.. The juniors are Scha Alya & Arni Syuhada.. Thanks to them, for giving me encourage and still support in blogging although I'm a newbie in this blogging world =)

About the tittle, its about debate.. debators.. motion.. P.O.I and so many rules. Debate?? What is it? Me? Why me?? Aigooo.. This is really crazy.. Haishh chincha!  I'm totally out of mind. Dah la 'debate', I mean English Debate.. "OMG" & Oh My Englishh.. !! Hahaha.. Sbb tu la post den dalam bahaso omputeh nieh.. den cubo ni haa nak skiping (speaking) London. Actually, debat ni bukan la bidang PM, jauh sekali pernah bedebat secara rasmi sebelum niey.. Hurmm.. Together with my besties, Hafizi (Pjiekun), Shakirin (Ahmad Ayin) & Nawal Abd Aziz (Isobaric Thermodynamics), I'm started to join the training. Hurmm.. Ottoke?? Ottoke?? Aku ni dah la somebody yg automatically gugup lagi gagap bila berdepan dgn audience. Even masa present assignment depan classmate yg ciput pun da gugup dah.. ni apatah lagi depan audience yg ramai.. Hohoho. Kalo jadik management team bagi team debat boley laa.. kalo debate team itself, i'm not so sure about it.. Ngeee *_* 

Deep inside of myself, PM mmg ada "angan & sedar" (lagu mawi) a.k.a angan2 to be a debator, tapi bila fikir2 balik about myself, "can I do this?" "can I?" Adoyaii.. I don't know whether I can do this or not.. =/   My buddy, Hafizi ada bagitau sampai bila aku nak letak 'barrier' dlm diri? Kita takkan tahu potensi diri sendiri selagi kita tak cuba buat, kan? Sampai bila nak stay gagap depan audience? Time ni la nak latih diri utk be more confident in myself, latih utk bercakap depan audience.. Hmm.. korang pulakk, any suggestions for me? Hadoyaii.. dilemma.. dilemma.. I think what are my buddy has said was true.. ada betul nye & make sense laa.. So I decided to join them in the debate team. Hopefully everythings gonna be alright coz at this point, my CGPA, my Math & my studies need to be focus on. Ya Allah, please guide me in whatever I do.. Aminn..

Hmm.. our coach (Abg Syahmi) said that I have the potential to be a debator. But I know, without work hard & passion, potential itself won't be enough to make me as a debator, right? Or he just said that to encourage me join the team.. =/    *sight   =_="

Okie la guys. I guess I'll end up my entry this time right here ^^ bubyyee.. =)






These pictures was when I'm in a management team..  kalo nak jadi debator tu tak pasti la mampu ke tak..

Thursday, September 6, 2012

Raya 2012 in Mocha's Style..

Assalamualaikum...
whassup - whassup guys? Hmm.. Quite a sudden comeback after few months in silence.. Huhu.. Actually bukan x nak update, tapi because of time factor & keadaan yg selalu membantutkan niat PM nk update blog yg x berapa ramai follower niey.. (ayat mintak simpati) Huuu.. =p sedeyyhhh! Haha

Before I'm going to far with this entry, PM nak ucapkan Salam Lebaran buat teman2, Prince Mocha (PM), rakan2 FB Afieq Coffee Prince, & pembaca blog PM (bajet hot stuff skejap) =p.. Rasanya, masih x terlambat lagi kowt since kita masih lagi di bulan Syawal niey ^^ .. So, Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin.. !!! Hehe.. Kalo ade duit raya/angpau yg masih lagi bebaki tu, sila sila lah hulurkan ke sini yer? Hehe.. Kalo nak bagi kuih raya pomm boleyyy gakk..

Okie, for this year raya, benda yg x dapat nak elak opkoss la baju raya, warna tema, open houze & banyak lagi lahh yg WAJIB difikirkan, right? By the way, ape pendapat korang (if ade yg sudi bagi opinion la), wajar lagi tak remaja 25 tahun & below diberi duit raya? Haha.. soklan cepumass je tuu.. Emm.. for me, ikot suka org yg nk bagi tu la kan.. kalo ada yg menghulur, amik jelaa. kan? Tak payah la nk jual-jual mahal bagai.. Dah rezeki, terima jela.. tak gitu? Hehe.. Kalo PM, PM amik jer, buat muka ala2 baby face gituu.. Haha.. Hmmm.. maybe org yg nak bagi tu betul2 ikhlas nak bagi, so amik la.. Kalo tak, kecik ati dia pulakk.. sentapp karang, susahh..! Haha.. =p

Aidilfitri 2012 niey, memang best bg PM coz semua family members dpt berkumpul kat kampung. Even my beloved aunt pun dpt balik awal few days before raya, so it is awesome for me coz i'm a guy who likes to play with children.. Hehe.. (patot la perangai mcm budak..! ) Once again, raya tahun ni PM still being single & available without any girlfriend.. Hmmm... =/ jeles nyer tengok member2 yg dah berpunya pd raya tahun niey.. Moga2 berkekalan la hubungan korang yerr.. Haishhh..!!! x boleyy jadik nih..! Maakkkk...!! Along nak kawennnn...!! Hahaha.. takder la, meroyan jer tuhh.. Em, maybe takde jodoh lagi. Saboorrr jelaaa..! (dialog dlm citer Hantu Kak Limah). Akan datang sape yg tahu, kan? Semua di tangan Tuhan. Walau mcm mana pun, PM bersyukur coz still dpt bersama family & punya kawan2 yg banyak membantu & menghibur di kala sedih.. Haaa, gitewww.. !



Hmm.. ouh yer, raya 2012 ni PM dpt lihat ada la sedikit sebanyak inovasi ke arah yg lebih moden especially dlm menu Hari Raya. Ha, nak tahu? check this outt! Zaassssss!
  •     Nasi Minyak + Mirinda Oren
  •     Nasi Dagang + Pepsi
  •     Spaghetti + Sirap Oren
  •     Nasi Himpit + F&N Zapple
  •     Tapai + Air berkarbonat ( errkk? boleyhh ker)
Haaa.. mcm2 lagi lahh.. mane tak sakit perot kalo dah mcm niey.. Semua maen bantai aje makan tuu.. Huhu.. Ape2 pun, nasihat PM pilih la menu makan dgn bijak yer kalo tak mahu kunjungan beraya anda berakhir di TOILET di penghujung hari.. Heeee...

Ukey la, bnyak sangat dah membebel niey.. Gua chow dulu beb.. Keep Smiling ^^ =)

With my aunt =)

This is Angah & Acik

My Familia

Say Cheese..! =)



Thursday, May 10, 2012

Tired Of Waiting

Bismillahirahmanirahim

             Assalamualaikum.. and whassup-whassup peeps? peace yo !!  (dgn nada AC Mizal)  Hahaha.. Aduuhh.. penat den. Penat gilo nie hah. Tak caye? Tengok ar tajuk entry plak. Haha.. Tired.. Very tired, huhu.. Hek eleh, penat la sangat kan? Gaya jer lebihh..  =p Well, kalo nak tau knape PM penat sesangat, siap post entry bagai nih, lets check this out..

Al- Kisah 1 :

             Adehhh.. penat giler lerr.. Komer tak penat kerr? Teman penat giler nih ! (dgn nada Husin).. Alaaa... setakat mcm itu, takde makne ye. Mase teman menari kebudayaan kat Jerman dulu tu haa.. tak penat punn.. Knape si PM penat pulak? Cer citer, cer citer.. (dgn nada Usop). Hahahaha.. Gurauan semata-mata.. Hidup tak bergurau tak indah la pulakk kan? =p  Actually, PM penat pasal ape lagi kalo bukan pasal kerja.. Haha.. Mentang-mentang ler kerja.. Sape yg tak penat kalo buat kerja, betol tak? Sume penat kan? Komer je yg tak nak mengaku.. hoho.. In my case, penat den ni penat duk nunggu customer datang. Tunggu punyer tunggu, customer tak datang-datang. Aigoo.. Den dah la penat nih duk berdiri ala-ala model gituu.. Hahaa (dgn bangga nya). Nak duduk, tak boleh.. berdiri aje la jawab nye. Biase la, kerja as promoter memang cenggitu.. Haishh.. ! Sabor jer laa.. Customer ade la jugak sesekali datang tuu, datang pun tengok-tengok ajer.. Sedeyyhh..! Time customer ramai, ramai la pulakk. Hehe.. Most customer ni ade trend diorang tersendiri tau.. Diorang selalu buat  T,T,G.. Hahaha.. Menatang hape tuh? Maksud nyer, Touch, Try and Go.. Huhu.. First, diorang akn touch dulu pakaian yg diorang suka, then Try kat fitting room, lastly, Go to other place. The conclusion is, TAK BELI punn.. Huhu.. nak tunggu customer datang tu la yg slalu jadik msalah. Punyer la boring! Boring tahap gaban ler katakan.. Hua 3x.. Kaki ni dah jadik mcm konkrit dah.. Silap-silap hari bulan kene bawak pegi hospital dek terlalu lama berdiri.. haha..

Ni laa antara rutin harian den :

(Morning Shif)
7.45 - 9.00 a.m
- Urus diri, kemas katil, breakfast with my aunt's family

9.30 - 6.30 p.m
- Work, work, & work

8.00 - 12.01 a.m
- Dinner, play with kid (Zakwan), online, rest, watching tv, sleep

(Noon Shif)
7.45 - 9.00 a.m
- Urus diri, kemas katil, breakfast

9.00 - 12.00 p.m
- Rest, watching tv and continue to sleep

1.00 - 10.00 p.m
- Work, work & work

11.00 - 1.00 a.m
- Dinner, online, watching tv, rest, play with kid (Zakwan) and sleep

Itu aje la yg den buat.. penat kan? Tapiii..... The moral of the story, kita sepatutnya sabar dlm menyelesaikan tugas, cuba melakukan kerja sebaik mungkin dan kalo buat kerja tu, biarlah ikhlas, kan? ^^ Baru la senang hati.. Tingkatkan prestasi, kurangkan____? sape tahu? huhu kurang kan MERUNGUT..! erk? Haha.. Hentam sajalahh.. =p

Hahaha.. 

Just feel tired =(

=p


Al- Kisah 2 :

              Ku menunggu.. Ku menunggu engkau datang kepadaku.. Disaat ku memerlukan dirimu.. (menyanyi ala-ala lagu Rossa). Waaahhhh! kelass gituu.. hohoho.. Ape yg menunggu? Ape yg ditunggu? Hmmm.. Kalo dah kerja, yg ditunggu tu tak lain tak bukan GAJI lah jawab nyer. Bila dah dekat hujung bulan, berseri-seri jer muka bak model LOREAL: "Kerana dirimu begitu berharga!"  Haha.. suka la gaji dah nak masuk kan.. Tapi, kalo masuk je awal bulan, muka kemain lagi monyok.. mcm org mati bini dah aku nengok nyer.. Yela, nak tunggu gaju pulak, kemain lama jer rasa.. Ni la yg PM maksudkan ngn Tired of Waiting.. Sbb duk tunggu benda alah nii laaa... huhu. Jenuh nak nunggu nyer. Sob.. sob.. sob.. =(  Kalo dah ade duit, laen pulakk jadi nyer. Memang dah jadik tabiat, ade jer benda yg nk dibelinya.. Huh! =,=" (sigh)  PM nie laen sket, hoho.. Gaji tak masuk pun lagi, tapi... advance punyer pasal, dalam kepala tuh dah ada dah ape yg nak dibeli. Siap ada list yg selalu ter-update dgn automatik lagi about item yg nk dibeli. Huhu.. Shopaholic kan? =p  Hahaaa.. Memang la PM ade buat list, tapi tak semua item yg dlm list tu PM beli. Yg penting dan perlu, PM beli laa.. Yg tak penting tu baik tak payah beli kan? Pengguna bijak, faedah nye banyak.. haha (iklasn sebentar) Okeyyhh! back to main story, kalo nak citer bab menunggu ni, mmg smpai esok pun tak abes.. Sebabb duk menunggu aje kerja nyer.. kah 3x..! Den tak brape suka menunggu nih ..Korang suka? Tak jugak kan? huhu

Moral of the story, banyak-banyak kan bersabar dalam hidup,yer? kalo ekau termasuk dlm kategori mcm den yg suko shopping ni ha, keno lah bolajar caro-caro nak jadi pengguna bijak, cuba untuk berjimat cermat & bolajar mebguruskan kewangan dengan betul. Lagi satu, bawak-bawak ler bersabar dlm ape jua kerja yg dibuat, yer? Sampi sini lah dulu PM membebel.. hoho.. Korang ade akal, ade hati & ade perasaan, so KITA PIKIR LER SESAME..!! (tagline Nabil). Haha.. Stay healthy, stay smile.. =)


2PM? haha.. motif? tired of waiting =p


Kan bestt kalo ade duit banyak mcm nih.. huhu

Saturday, April 28, 2012

Hello New Part-timer , Anneyong !!

Bismillahirahmanirahim..

Assalamualaikum... and whassup-whassup peeps? =)  Terfikir pulakk nak update blog sendiri yg burok niey.. Huhu.. Hey, I'm now a new promoter! Hahaa.. (dengan bangga nya).. yelaaa.. suke la coz dapat keje kan.. hihi.. Em, actually takde la baru sangat pun, almost 2 weeks dah I've been working here. Kinda weird for me, new experience in working life. Although I have worked before, but this time.. totally different.. huhu ^^

Rasanya, this is the suitable time for me find a job coz cuti semester kali ni agak lama (2 bulan) compared dgn cuti semester yg dah lepas. So, I should take this chance to work and find some extra money, right? Niat tu asenye dah okay, haha.. Tu pun aku start cari keje lambat sket, about 2 weeks lepas cuti semester bermula, disebabkan 'lawatan rasmi' ke Kelantan.. Hohoho.. Dalam tempoh 2 minggu tu, sempat pulakk bercuti kat umah Hafizi a.k.a Abg Aaron Aziz untok beberapa hari =p.. Jutaan terima kasih buat Hafizi sekeluarga atas kesudian memberi kebenaran menginap selama beberapa hari. Also to thanks for the foods by Hafizi's mom, really delicious.. ^^ Best jugak luangkan masa pusing-pusing pekan Wakaf Bharu with Firdaus Mamat & Hafizi.. Bajet ala-ala pelancong la niey.. hehehe... So, sape-sape yg berminat utk pakej penginapan dan peluang menjelajah pekan Wakaf Bharu + bandar Kota Bharu, boleh lah menghubungi En. Hafizi untok tempahan dan maklumat lanjut.. hahahaha.. =D

Anyway, kiter tutup citer tu coz aku nak citer benda lain sebenar nye. Nanti melarat pulakkk.. xD  I guess, I'm so lucky this time coz kerja yg aku apply tu terus confirm dapat. Haha.. Aku start intai-intai job ni kalo tak salah on Monday, 16th April 2012. Then on Tuesday, 17th April 2012 tu dah terus masuk keje.. Hehehe.. memang heaven laa rasa.. =p   Ouh ya, time aku pusing-pusing One Utama tu, about 20- 25 butik yg perlukan employee, tak kira la part-time ke, full time ke.. So, sape-sape yg nak keje, apply lah yer? (iklan sebentar) Hahaa... ni antara butik/kedai yg ade dalam list aku which is ade job vacancy :

  1. Tommy Hilfiger
  2. Ms. Read
  3. French Connection UK (FCUK)
  4. G2000
  5. G.P.S Knits
  6. Jaspal
  7. TOPMAN
  8. Promod
  9. Acca Kappa
  10. Springfield
  11. Padini Concept Store (PDI)
  12. B.U.M
  13. Body Glove
  14. Hush Puppies
  15. Renoma
  16. SUB
  17. Brand Outlet Store
  18. DKNY Jeans
  19. Nature Republic
  20. Burger King
  21. TANGS
  22. Cheetah
  23. Jusco
  24. Parkson
  25. Converse

Ni laa final list in Finding Job Mission.. haha

Tapi, atas faktor kesesuaian masa, gaji & diskriminasi kaum, French Connection menjadi pilihan hati.. hehe.. Bagi aku, rezeki aku kat situ kowt.. hahaha.. sblum keje, kene interview ngn Manager dulu.. aduyai.. Manager Cina pulakk.. Speaking terusss.. aku pun ngn gabra, skiping London laaa jugaakk.. grammar entah ke mana, past/ present tense entah ke mana.. berterabur! haha.. tapi last2, okey la jugakk.. huhu.. So, sape-sape yg nak gi shopping kat One Utama, don't forget to visit me.. Come and visit me at French Connection in TANGS (branch),One Utama.. For me, sbg promoter pun okey gakk.. Keje halal ape.. Kind of challenge for me bcoz keje kat sini perlukan communication skills, be persuasive, and confident untok tarik customer.. ^^ I have to speak in English if the customer is foreigner or chinese and have to stand for 8 hours.... =,="  memang penattt woooo sbb tak bleh duduk.. Kui kui kui.. tapi, takpe, takpe.. demi komitmen  kpd kerja & of course sebab duit gaji, tetap aku gagahi (cheewahhhh!) Haaa... korang mampooo? hehe =p It is an interesting job coz perlu yakinkan customer ngn produk kita and try to sell as much as you can.. Tapi, bab kena speaking ni susah la sikit sbb aku tak yakin ngn diri sendiri.. I think, this is the best time to practise my English ^^ and be more confident in facing with various type of people.

Akhir kata, harap korang terus mendoakan aku & wish me luck yea? Aja-aja Fighting! Hee.. penat den duk menaip ni haa.. apa apa hal, den buat entry lagi okeh? Take care!

Sekian..


Haahaha.. cuba teka katne niey? hehe..  

French Connection ^^

AFIQ, the promoter.. huu

Wednesday, April 25, 2012

Sayang, sayang sayang Sayang?

Bismillahirahmanirahim..

Assalamualaikum.. and whassup-whassup peeps? Huhu.. 
Korang makan kenyang? Tido cukup? Kalo mandi basah tak? Hati hepi? Kalo sume jawab nye 'ya', makna nye sihat bebenor lah korang ni yerk.. Hehehe.. Hmmm.. Lama dah asenyer tak post entry kat blog sendiri. Dah berhabuk dah blog.. siap ngn sawang labah-labah agi.. Haha.. =p Actually, my special person yg mendorong aku utk kembali aktif setelah ber-'hibernate' utk musim final examination pd bulan Mac lalu.. huhu.. so, kira mcm 'comeback' la niey.. haha.. Bila dah stop tu, terasa malas la pulakk nak mengarang entry =p.. Anyway, thanks to someone for encourage me merajinkan diri menulis blog niey.. Hohoho..

In this entry, I'm just wanna share some of my feelings and some of my points of view.. It just about what I feel lately and I'm hoping that the person involve understand me better than before.. ^^ kinda mystery huh? I don't think so.. =p.. Hmmm.. Ada apa dgn S.A.Y.A.N.G? Adakah 'sayang' ni satu ungkapan tanpa makna? Adakah ia hanyalah satu panggilan? satu nama timangan utk org yg korang syg? Adakah cara korang menyayangi org yg korang sayangi tu betul? 

Hohoho.. Bnyk giler soalan, da mcm kuiz dah aku nengok nyer.. penin cheq duk pikiaq.. haishh.. Bagi aku, 'sayang' nie satu perasaan istimewa (cheewaaahh! kelass gituu) terhadap s'seorg mahupun sesuatu. Huhu.. s'seorg tu mmg lumrah laa kan.. selain drpd syg Allah, ibu bapa, keluarga & kwn-kwn. Sesuatu ni plak maksud nye benda yg korang paling suka, for examples handphone, laptop, ipad dan bnyk lagi lahhh.. 

Bagi manusia, setakat mana/sejauh mana korang syg s'seorg? Kdg-kdg jika korang terlalu sygkn s'seorg, korang sebenarnya m'bataskan dia. Boleh jadi m'bataskan dari segi pergaulan, pergerakan even dari segi privasi sekalipun. 'Sayang' ni adalah satu perasaan yg bagi aku sukar utk ditunjukkan dgn betul, kan? Sbg contoh, if somebody that love you doesn't contact or text you for a while, it doesn't mean that he/she doesn't love you, right? Kalo dah sebulan or setahun tu, melampau ar.. haha.. Maybe dia ada masalah yg anda tak tahu. Anythings can happen. For example, tak sihat ke, takde kredit ke, penat ke, busy ke, sape tahu kan? Tak semestinya s'seorg yg korang syg tak hubungi korang tu bermaksud diorang dah tak sygkan korang, kan? Am I right? Sbb sekali syg, takkan mudah utk dilupakan. Betul tak? Boleh jadi dia tak hubungi korang tu disebabkan busy ke, ape ker.. Secara tak lngsung, kalo korang still mendesak jugak, korang mgkin telah mengganggu privasi dia & buat dia tak selesa.. Hmmm.. cuba korang fikir positif & jgan terlalu mudah menuduh ya? Bayangkan korang berada di posisi dia. Ape yg korang rasa? Ni bukan aku nk marah, aku just nak share jer.. huhu

Just think of it, if somebody really forget about you, she/ he will not contact you back and asking for an apology, right? Maybe its not the right time at the moment that you contact them. They also will not say they love you if they really forget about you, kan? So, the moral of the story, 'sayang' juga boleh membuat si dia tidak selesa.. Ada bnyk cara nk ekspresikan 'syg' korang utk somebody yg korg syg tu..

For Examples:
  • Korang boleh doakan kesejahteraan dia
  • Korang doakan agar masalah dia diringankan
  • Korang call or text pada masa yg sesuai
  • Tanye dulu whether dia sibuk ke tak.. dan banyak lagi laahh.. huhu

Akhir kata, to my special one, yes I love you.. love you sooooooooooo muchh...don't worry. I won't forget about you, okay? I'm just little bit busy and tired. That's all. Aku sayang Allah, ibu bapa aku, keluarga aku, kwn-kwn aku and also the one that not forgotten, I love you too, dear..! Hehehe... Gedik + gatal laa pulakk kann.. Haha.. korang ade akal, korang ade hati, korang ade perasaan, so, KITA PIKIR LA SESAME.. hehe Stay smile, stay healthy, May Allah bless you..

Wassalam..

video



Dear, I brought Kim Hyun Joong to tell you that  I love you.. haha

Saranghae..!

Chongmal chongmal saranghae ^^

Hehe.. =)

Do you?


Friday, March 9, 2012

Birthday Blast .. ^^

Assalamualaikum.. whassup - whasuup peeps? huhue ^^
For this entry, I just wanna share a part of my joy on my happy day which is on previous 25th February 2012. Celebrating my birthday with my beloved friends and housemates. Kinda happy on that time. =) The most precious moments for me..
Actually bagi aku, meraikan / menyambut hari kelahiran aku bukan lah sesuatu yg besar atau yg diharapkan. Aku takder la mengharapkan birthday party drpd sesiapa. Aku tak nak la orang laen bersusah payah semata mata utk buat parti bagai utk aku.. Cukup la dengan ucapan dan doa yg ikhlas dan tulus hati korang utk kejayaan kita bersama.. waahhh! sentimental la pulakk.. =p haha.. kalo tak sentimental, mental la pulakk kan? haha
Mengingati hari istimewa aku pun dah cukup menggembirakan aku. In my plan, aku just nak keep slow, steady & kalo boleyy, tak nak laa heboh - hebohkan yg it is my  special day aku.. birthday.. bukan cara aku.. it is totally not me.. huhu..
Nak dijadikan citer, aku takder idea langsung yg my roomates and my friends plot a kind of party laa pada sebelah malam.. that was sooooooooooo sweeeeeettttt of themm..! terharu gilerr aku coz aku tak penah harap dorang buat sesuatu yg mcm tu utk celebrate my birthday.. =D seriously, aku sangat sangat bersyukur dan terharu dengan ape yg dorang buat utk aku.. They cooked a special spaghetti for me..!!! ^^  kamsahamnida..! chongmal chongmal kamsahamnida...! Seribu pengahargaan buat teman teman aku, AHMAD SHAKIRIN & MUHAMAD HAFIZI for the delicious spaghetti... full kowt malam tuh.. huhu.. kenyang dgn spaghetti dorang masak jer.. 2 kali kowt aku melantak spaghetti tuh.. huhu  untuk adik tiri aku, FIRDAUS MAMAT, thanks sangat for the Big Apple Doughnuts tuu.. Sangat sangat best bila dapat Big Apple..dah lame mengidam nak mkn donut tu sbenar nye.. hihi  kepada AHMAD SHAZWAN & IZZUDDIN HAKIM yg "menipu" aku utk beli kek birthday buat aku.. so sweeet of you.. aku tak tao nak cakap ape.. just ucapan terima kasih bnyk2 coz mengingati aku, hari istimewa aku.. aku happy giler.. pada masa yg sama bersyukur sebab dikelilingi kawan kawan yg baik.. dan mereka yg BETUL BETUL nak bersahabat dengan aku yg tak seberapa nie..

Dear my friends, thanks for everythings ya? May Allah bless you in whatever you do. I’ll always pray for your success..

Donut Big Apple from adik tiri, Daus..

Spaghetti made by Pijie &Ayin ^^

Upacara tiup lilin kek.. hehe

Fuuhhhhhh... =p

Birthday kek from Iwan & Din

Nak potong kek la pulakk.. ngee..

Nahh! amik kaw, ditonyoh nye kek.. ala-ala menyuap gituu..

Dah macam orang buta dah teman nengok nyer..huu

Tu diaa aihh, facial free by budak budak nih.. =)

With friends..

Si Adik Tiri aku..

Thanks so much for those who gave me this delicious chocolates ^^

Thanks yea for the gift..   !!