Just A Melody..

Wednesday, April 25, 2012

Sayang, sayang sayang Sayang?

Bismillahirahmanirahim..

Assalamualaikum.. and whassup-whassup peeps? Huhu.. 
Korang makan kenyang? Tido cukup? Kalo mandi basah tak? Hati hepi? Kalo sume jawab nye 'ya', makna nye sihat bebenor lah korang ni yerk.. Hehehe.. Hmmm.. Lama dah asenyer tak post entry kat blog sendiri. Dah berhabuk dah blog.. siap ngn sawang labah-labah agi.. Haha.. =p Actually, my special person yg mendorong aku utk kembali aktif setelah ber-'hibernate' utk musim final examination pd bulan Mac lalu.. huhu.. so, kira mcm 'comeback' la niey.. haha.. Bila dah stop tu, terasa malas la pulakk nak mengarang entry =p.. Anyway, thanks to someone for encourage me merajinkan diri menulis blog niey.. Hohoho..

In this entry, I'm just wanna share some of my feelings and some of my points of view.. It just about what I feel lately and I'm hoping that the person involve understand me better than before.. ^^ kinda mystery huh? I don't think so.. =p.. Hmmm.. Ada apa dgn S.A.Y.A.N.G? Adakah 'sayang' ni satu ungkapan tanpa makna? Adakah ia hanyalah satu panggilan? satu nama timangan utk org yg korang syg? Adakah cara korang menyayangi org yg korang sayangi tu betul? 

Hohoho.. Bnyk giler soalan, da mcm kuiz dah aku nengok nyer.. penin cheq duk pikiaq.. haishh.. Bagi aku, 'sayang' nie satu perasaan istimewa (cheewaaahh! kelass gituu) terhadap s'seorg mahupun sesuatu. Huhu.. s'seorg tu mmg lumrah laa kan.. selain drpd syg Allah, ibu bapa, keluarga & kwn-kwn. Sesuatu ni plak maksud nye benda yg korang paling suka, for examples handphone, laptop, ipad dan bnyk lagi lahhh.. 

Bagi manusia, setakat mana/sejauh mana korang syg s'seorg? Kdg-kdg jika korang terlalu sygkn s'seorg, korang sebenarnya m'bataskan dia. Boleh jadi m'bataskan dari segi pergaulan, pergerakan even dari segi privasi sekalipun. 'Sayang' ni adalah satu perasaan yg bagi aku sukar utk ditunjukkan dgn betul, kan? Sbg contoh, if somebody that love you doesn't contact or text you for a while, it doesn't mean that he/she doesn't love you, right? Kalo dah sebulan or setahun tu, melampau ar.. haha.. Maybe dia ada masalah yg anda tak tahu. Anythings can happen. For example, tak sihat ke, takde kredit ke, penat ke, busy ke, sape tahu kan? Tak semestinya s'seorg yg korang syg tak hubungi korang tu bermaksud diorang dah tak sygkan korang, kan? Am I right? Sbb sekali syg, takkan mudah utk dilupakan. Betul tak? Boleh jadi dia tak hubungi korang tu disebabkan busy ke, ape ker.. Secara tak lngsung, kalo korang still mendesak jugak, korang mgkin telah mengganggu privasi dia & buat dia tak selesa.. Hmmm.. cuba korang fikir positif & jgan terlalu mudah menuduh ya? Bayangkan korang berada di posisi dia. Ape yg korang rasa? Ni bukan aku nk marah, aku just nak share jer.. huhu

Just think of it, if somebody really forget about you, she/ he will not contact you back and asking for an apology, right? Maybe its not the right time at the moment that you contact them. They also will not say they love you if they really forget about you, kan? So, the moral of the story, 'sayang' juga boleh membuat si dia tidak selesa.. Ada bnyk cara nk ekspresikan 'syg' korang utk somebody yg korg syg tu..

For Examples:
  • Korang boleh doakan kesejahteraan dia
  • Korang doakan agar masalah dia diringankan
  • Korang call or text pada masa yg sesuai
  • Tanye dulu whether dia sibuk ke tak.. dan banyak lagi laahh.. huhu

Akhir kata, to my special one, yes I love you.. love you sooooooooooo muchh...don't worry. I won't forget about you, okay? I'm just little bit busy and tired. That's all. Aku sayang Allah, ibu bapa aku, keluarga aku, kwn-kwn aku and also the one that not forgotten, I love you too, dear..! Hehehe... Gedik + gatal laa pulakk kann.. Haha.. korang ade akal, korang ade hati, korang ade perasaan, so, KITA PIKIR LA SESAME.. hehe Stay smile, stay healthy, May Allah bless you..

Wassalam..

video



Dear, I brought Kim Hyun Joong to tell you that  I love you.. haha

Saranghae..!

Chongmal chongmal saranghae ^^

Hehe.. =)

Do you?


No comments:

Post a Comment