Just A Melody..

Saturday, April 28, 2012

Hello New Part-timer , Anneyong !!

Bismillahirahmanirahim..

Assalamualaikum... and whassup-whassup peeps? =)  Terfikir pulakk nak update blog sendiri yg burok niey.. Huhu.. Hey, I'm now a new promoter! Hahaa.. (dengan bangga nya).. yelaaa.. suke la coz dapat keje kan.. hihi.. Em, actually takde la baru sangat pun, almost 2 weeks dah I've been working here. Kinda weird for me, new experience in working life. Although I have worked before, but this time.. totally different.. huhu ^^

Rasanya, this is the suitable time for me find a job coz cuti semester kali ni agak lama (2 bulan) compared dgn cuti semester yg dah lepas. So, I should take this chance to work and find some extra money, right? Niat tu asenye dah okay, haha.. Tu pun aku start cari keje lambat sket, about 2 weeks lepas cuti semester bermula, disebabkan 'lawatan rasmi' ke Kelantan.. Hohoho.. Dalam tempoh 2 minggu tu, sempat pulakk bercuti kat umah Hafizi a.k.a Abg Aaron Aziz untok beberapa hari =p.. Jutaan terima kasih buat Hafizi sekeluarga atas kesudian memberi kebenaran menginap selama beberapa hari. Also to thanks for the foods by Hafizi's mom, really delicious.. ^^ Best jugak luangkan masa pusing-pusing pekan Wakaf Bharu with Firdaus Mamat & Hafizi.. Bajet ala-ala pelancong la niey.. hehehe... So, sape-sape yg berminat utk pakej penginapan dan peluang menjelajah pekan Wakaf Bharu + bandar Kota Bharu, boleh lah menghubungi En. Hafizi untok tempahan dan maklumat lanjut.. hahahaha.. =D

Anyway, kiter tutup citer tu coz aku nak citer benda lain sebenar nye. Nanti melarat pulakkk.. xD  I guess, I'm so lucky this time coz kerja yg aku apply tu terus confirm dapat. Haha.. Aku start intai-intai job ni kalo tak salah on Monday, 16th April 2012. Then on Tuesday, 17th April 2012 tu dah terus masuk keje.. Hehehe.. memang heaven laa rasa.. =p   Ouh ya, time aku pusing-pusing One Utama tu, about 20- 25 butik yg perlukan employee, tak kira la part-time ke, full time ke.. So, sape-sape yg nak keje, apply lah yer? (iklan sebentar) Hahaa... ni antara butik/kedai yg ade dalam list aku which is ade job vacancy :

  1. Tommy Hilfiger
  2. Ms. Read
  3. French Connection UK (FCUK)
  4. G2000
  5. G.P.S Knits
  6. Jaspal
  7. TOPMAN
  8. Promod
  9. Acca Kappa
  10. Springfield
  11. Padini Concept Store (PDI)
  12. B.U.M
  13. Body Glove
  14. Hush Puppies
  15. Renoma
  16. SUB
  17. Brand Outlet Store
  18. DKNY Jeans
  19. Nature Republic
  20. Burger King
  21. TANGS
  22. Cheetah
  23. Jusco
  24. Parkson
  25. Converse

Ni laa final list in Finding Job Mission.. haha

Tapi, atas faktor kesesuaian masa, gaji & diskriminasi kaum, French Connection menjadi pilihan hati.. hehe.. Bagi aku, rezeki aku kat situ kowt.. hahaha.. sblum keje, kene interview ngn Manager dulu.. aduyai.. Manager Cina pulakk.. Speaking terusss.. aku pun ngn gabra, skiping London laaa jugaakk.. grammar entah ke mana, past/ present tense entah ke mana.. berterabur! haha.. tapi last2, okey la jugakk.. huhu.. So, sape-sape yg nak gi shopping kat One Utama, don't forget to visit me.. Come and visit me at French Connection in TANGS (branch),One Utama.. For me, sbg promoter pun okey gakk.. Keje halal ape.. Kind of challenge for me bcoz keje kat sini perlukan communication skills, be persuasive, and confident untok tarik customer.. ^^ I have to speak in English if the customer is foreigner or chinese and have to stand for 8 hours.... =,="  memang penattt woooo sbb tak bleh duduk.. Kui kui kui.. tapi, takpe, takpe.. demi komitmen  kpd kerja & of course sebab duit gaji, tetap aku gagahi (cheewahhhh!) Haaa... korang mampooo? hehe =p It is an interesting job coz perlu yakinkan customer ngn produk kita and try to sell as much as you can.. Tapi, bab kena speaking ni susah la sikit sbb aku tak yakin ngn diri sendiri.. I think, this is the best time to practise my English ^^ and be more confident in facing with various type of people.

Akhir kata, harap korang terus mendoakan aku & wish me luck yea? Aja-aja Fighting! Hee.. penat den duk menaip ni haa.. apa apa hal, den buat entry lagi okeh? Take care!

Sekian..


Haahaha.. cuba teka katne niey? hehe..  

French Connection ^^

AFIQ, the promoter.. huu

Wednesday, April 25, 2012

Sayang, sayang sayang Sayang?

Bismillahirahmanirahim..

Assalamualaikum.. and whassup-whassup peeps? Huhu.. 
Korang makan kenyang? Tido cukup? Kalo mandi basah tak? Hati hepi? Kalo sume jawab nye 'ya', makna nye sihat bebenor lah korang ni yerk.. Hehehe.. Hmmm.. Lama dah asenyer tak post entry kat blog sendiri. Dah berhabuk dah blog.. siap ngn sawang labah-labah agi.. Haha.. =p Actually, my special person yg mendorong aku utk kembali aktif setelah ber-'hibernate' utk musim final examination pd bulan Mac lalu.. huhu.. so, kira mcm 'comeback' la niey.. haha.. Bila dah stop tu, terasa malas la pulakk nak mengarang entry =p.. Anyway, thanks to someone for encourage me merajinkan diri menulis blog niey.. Hohoho..

In this entry, I'm just wanna share some of my feelings and some of my points of view.. It just about what I feel lately and I'm hoping that the person involve understand me better than before.. ^^ kinda mystery huh? I don't think so.. =p.. Hmmm.. Ada apa dgn S.A.Y.A.N.G? Adakah 'sayang' ni satu ungkapan tanpa makna? Adakah ia hanyalah satu panggilan? satu nama timangan utk org yg korang syg? Adakah cara korang menyayangi org yg korang sayangi tu betul? 

Hohoho.. Bnyk giler soalan, da mcm kuiz dah aku nengok nyer.. penin cheq duk pikiaq.. haishh.. Bagi aku, 'sayang' nie satu perasaan istimewa (cheewaaahh! kelass gituu) terhadap s'seorg mahupun sesuatu. Huhu.. s'seorg tu mmg lumrah laa kan.. selain drpd syg Allah, ibu bapa, keluarga & kwn-kwn. Sesuatu ni plak maksud nye benda yg korang paling suka, for examples handphone, laptop, ipad dan bnyk lagi lahhh.. 

Bagi manusia, setakat mana/sejauh mana korang syg s'seorg? Kdg-kdg jika korang terlalu sygkn s'seorg, korang sebenarnya m'bataskan dia. Boleh jadi m'bataskan dari segi pergaulan, pergerakan even dari segi privasi sekalipun. 'Sayang' ni adalah satu perasaan yg bagi aku sukar utk ditunjukkan dgn betul, kan? Sbg contoh, if somebody that love you doesn't contact or text you for a while, it doesn't mean that he/she doesn't love you, right? Kalo dah sebulan or setahun tu, melampau ar.. haha.. Maybe dia ada masalah yg anda tak tahu. Anythings can happen. For example, tak sihat ke, takde kredit ke, penat ke, busy ke, sape tahu kan? Tak semestinya s'seorg yg korang syg tak hubungi korang tu bermaksud diorang dah tak sygkan korang, kan? Am I right? Sbb sekali syg, takkan mudah utk dilupakan. Betul tak? Boleh jadi dia tak hubungi korang tu disebabkan busy ke, ape ker.. Secara tak lngsung, kalo korang still mendesak jugak, korang mgkin telah mengganggu privasi dia & buat dia tak selesa.. Hmmm.. cuba korang fikir positif & jgan terlalu mudah menuduh ya? Bayangkan korang berada di posisi dia. Ape yg korang rasa? Ni bukan aku nk marah, aku just nak share jer.. huhu

Just think of it, if somebody really forget about you, she/ he will not contact you back and asking for an apology, right? Maybe its not the right time at the moment that you contact them. They also will not say they love you if they really forget about you, kan? So, the moral of the story, 'sayang' juga boleh membuat si dia tidak selesa.. Ada bnyk cara nk ekspresikan 'syg' korang utk somebody yg korg syg tu..

For Examples:
  • Korang boleh doakan kesejahteraan dia
  • Korang doakan agar masalah dia diringankan
  • Korang call or text pada masa yg sesuai
  • Tanye dulu whether dia sibuk ke tak.. dan banyak lagi laahh.. huhu

Akhir kata, to my special one, yes I love you.. love you sooooooooooo muchh...don't worry. I won't forget about you, okay? I'm just little bit busy and tired. That's all. Aku sayang Allah, ibu bapa aku, keluarga aku, kwn-kwn aku and also the one that not forgotten, I love you too, dear..! Hehehe... Gedik + gatal laa pulakk kann.. Haha.. korang ade akal, korang ade hati, korang ade perasaan, so, KITA PIKIR LA SESAME.. hehe Stay smile, stay healthy, May Allah bless you..

Wassalam..

video



Dear, I brought Kim Hyun Joong to tell you that  I love you.. haha

Saranghae..!

Chongmal chongmal saranghae ^^

Hehe.. =)

Do you?