Just A Melody..

Saturday, October 27, 2012

Demam Adam & Hawa

Hollaaaa !! Oppss.. Assalamualaikum.. (tak jawab dosa) Hehee..

      Huh ! Ni bala nih.. Bala nihh (sape tatau dialog ni tak legend arr). Hehee.. Sementara jari jemari masih rajin menari nari diatas keyboard (*personifikasi pulak) ni den songan suko hati den lah nak meng-update blog den yg tak berapo ramai pun follower =p. Fuuhh...! Kuat betul ler penangan & pengaruh Adam & Hawa nihs.. Sihir ke ape? Hoho.. (Opss, jgn saman yerr, gurau jerr). Yelaa.. Sampai buat teman2 gue addicted betol ngn drama bersiri nie.. Huhu.. Dah tu, tak cukup lagi.. Siap ade teman2 di facebook yg meluahkan rasa geram, menyampah, tak kurang juga yg menyokong, same2 nangis skali ngan Hawa kat TV tuu.. Aku? Haha.. Aku pun follow gak drama niey dek terpengaruh punyer pasal.. So, basically, citer nim pasal ape ek? Best sangat ke citer nihs? Hurmm.. Kalo nak tahu, tengok ler sendiri, kang citer karang tak saspens tak pulakk tak gitu? Hohoho.. Jadi, jangan lupa saksikan drama Adam & Hawa, setiap Isnin hingga Jumaat, jam 9.00 malam di Astro Mustika HD. (iklan sebentar, haha). Alahh.. kalo tak pun, tengok je kat internet.. Haaa.. cenggitu.. ^^ Watak utama citer nih Aaron Aziz & heroin pulak tak tau name ape.. kenal nama watak jer, Ain Hawanis.. Keh3.. Biase la, kisah bercintan-cintun ni takleh lari dari drama, name pun drama kan? So, nak tahu kisah lebih lanjut, ekau tengok sendiri ler.. huhu 
Bubbye ^^

video

Lagu Tema untuk drama Adam & Hawa punn best jugaakk =)

Haaa.. ni la drama nyer.. Best wooo..

Encik Adam & Hawa
Tengok jangan tak tengok.. ^^







Tuah Oh Tuah

Halluuuu... Assalamualaikum you alls.. Haha


          Huhhh.. Lame bebenor tak meng-update bendalah nim. Busy je memanjang, mengalahkan menteri ! Hoho.. Ouh, speaking about that, baru2 nim ade lar peluang yg dtg tuk aku mencapai cita2 menjadi Dato'. Tapi bukanlah Dato' Siti Nurhaliza mahupun Dato' AC Mizal.. Kah3.. Ni Dato' yg lebih kpd menteri di parlimen Malaysia.. chewaahhh! Haa.. memang tak sume org boley jadik menteri tuu.. Kau hadoo?? Kih.. Kih.. Kih..

          Emm, menteri ni menteri baguss, segak bergaya lagi.. Hua3 =p Tapi sebelum aku dikaitkan dgn dacing, bulan, roket, baek cheq habaq mai kat hangpa. Actually, aku ade join Pertandingan Debat Ulul Albab yg dianjurkan oleh UniSZA (Universiti Sultan Zainal Abidin) atas tiket wakil UiTM Kampus Kuala Terengganu dengan JAYAnya dan 'paksa-rela' nya.. hahaha.. Cuak doe!! Mau nyer nak luruh jantung bila dengaq nama cheq yg tak brapa nak feymes ni didaftarkan. *_*
Sume ni angkara my besties, Muhamad Hafizi & Ahmad Shakirin laa... Depa punya keja. First thing that come out in my mind is, BLURRRR !! and BLURRR!! I'm totally blur. Tatau nak buatpe pun. Kami sepatut nye team English Debate, then tetibe pulak kene jadik pendebat Bahasa Melayu yg penuh ngan protokol dan menggerunkan lagi mengerikan. *hiperbola berlebihan

Depa punya keja la nim.. ^^

          Al kisahnye, team Bahasa Melayu tak cukup, so kami diminta supaya menjadi sukarelawan masuk competition nie (walaupon paksa-rela) Huhu.. Then, I was convinced by both of my besties to join this conpetition just for gaining experience. Thats all. Takuh expect pun nak menang ker, hape kerr.. Perform 2-3 sidang cukup arr. Tak payah banyak2. Buat biasa2 jer, tak payah la training bagai. Untuk suka suki jerr pun.. But then, during competition day, hamikkk kauuu! Menggelabah kowt.. Huhu.. Pepagi buta dah kena 'attack' ngan pendebat dari IPG Dato' Razali. Terbaekk laah.. Kami kalah 2 sidang berturut-turut.. Yuhuuu.. =p

        Dun dam dun dam, nak dipendekkan citer, kami lepas ke separuh akhir. Rezeki kami lahh kot hari tuu. Untuk team yg first time join competition besar, debat dlm Bahasa Melayu, tanpa persediaan, tanpa latihan, mara ke separuh akhir.. GILA! memang GILA! Haha.. Even team harapan kampus kami yg dah banyak pengalaman pun tewas di suku akhir. Team kami pulak yg ke semi final.. Aigooo.. Mulanya memang aku tolak. Hell No ! Yelaa, we're agreed to be in game for only a few rounds. Never thought that we will make it to semi final. Tak sangka. ~Tiada ku sangka, bola-bola api..~ (sape tatau lagu tu, tak tau la nk ckp ape) plus, we're unprepared. We're nothing. Huhu.. Then, my besties ckp, alang-alang kami dah sampai ke peringkat semi final, teruskan aje laa.. tak rugi punn. Sambil dapat pengalaman, sambil belajar. Kalo menang tu rezeki. So, bila difikir-fikir, aku tak penah pun join bendalah nim sebelum ni. Ape salah nye kalo aku teruskan aje alang-alang dah ade kat sini. This was the first time for me to perform in front of audience in official way.

Hahaha.. parlimen la sangat =p

        Kami kalah pd team UniSZA, as expected. Tapi bagi aku, aku tak sedih. Kami dapat ape yg kami nak, capai matlamat kami which is join untuk suka-suka je, pastu layak ke semi final pulak. At the end of the day, I think that sometimes, I'm afraid to try something that is new to me. In fact, sometimes I put a barrier from doing it. But, after I have done it, I got a new perception about it plus new experience. Anyway, Gemuruh Jiwa tu masih ade lagi walaupun dah kurang.. Yela.. gila kau tak gemuruhh.. Hahaha
Bubbye.. ^^