Just A Melody..

Wednesday, February 22, 2012

Terhangat Di Pasaran

Assalamualaikum.. whassup whassup peeps? 
Haha.. entry kali ni berkisar mengenai sesuatu yang 'hangat'.. jeng jeng jeng.. hahaha.. teringat pulak lagu kump KRU feat dgn Adam "Terhangat Di Pasaran". Em, okey la.. Hangat? Ape yg hangat? artis? gosip? gajet? k-pop? j-pop? Hangat ke? entah-entah 'hangat-hangat' tahi ayam je kowt.. huhu.. Anyway, aku saje je buat entry niey, nak mengemukakan idea & pendapat aku mengenai hangat niey.. muahaha.. Fokus aku pd budak-budak muda ni la.. ape yg hangat? yelaa.. 'hangat' bercinta.. bercinta bagai nak rak.. rak ape? rak buku? rak kasut? haha.. =p For example, bebudak yg couple-mouple ni haa.. kalo dah couple tu kira hot la tuu? kalo single lak, kira takde kelass? mcm tu? takde makner nyer weyhh..!! Haha.. Mostly org yg couple ni nampak bahagia je kan? untungg la ade orang sayangg.. =) Tapi kalo couple tu semata-mata nak permainkan org, baik tak payah.. come on.. setia la pada yg satu jer.. tak payah duk sebok -sebok cari yg laen. Kalo akak-akak, abang-abang tu hensem, gorgeous, beautiful, pretty and so ever tu okay la jugak.. Ni tak, kalo rasa nampak mcm hidup segan, mati tak mahu tu,(amboi mulott.. puake !!) setia la pada yg satu, okeh? tak payah cari laen dah.. So, nasihat aku, tak payah duk menggatal intai intai yg laen.. yea?



Dah couple,buat cara couple =) tapi jangan la lebih-lebih pulakk.. karang tak pasal pasal masuk pejabat agama pulak.. kah3 kan susah.. Biasa biasa dah la.. jaga batas, cool and steady je kater omputih. Don't rushing rushing, haha.. ^^ Aku tak suka la bila tgk org yg perasan 'terhangat di pasaran' niey. Kesian pulak girlfriend dia. Ni bukan hangat.. tapi han.. hann hann hanccooomm..! terbersin pulakk.. ngee =p Aku tak tuju kat sape sape, ni just opinion aku, okeh? Emmm.. tanda- tanda member (lelaki) bila dah dlm mood angau yg aku observe  boley lah bace kat bawah niey.. Layann.. Haha

  1. Berubah jadi SUPER-PEMALU
  • Korang ada perasan tak? kalo roomate or member korang tetibe jer bertukar jadi pemalu, sopan ketika berbual di telefon? hahaha.. dah sah! kalo member yg call, cakap mcm member sebelah tu dah pekak.. tapi bila 'aweks' jer, cakap mcm dengar tak dengar jer.. kalah berbisik.. betol tak? tak caye, cuba observe..

"Super- shy"

Malu-malu kucing kowt.. 

     2.  Berubah menjadi hyper hepi (senyum sorang2)
  • Alaa.. yg ni biaser dilihat la kan? kalo dah dapat miscall drpd girlfriend tu dah cukup utk buat jadi sewel, senyum sorang2 " dah nampak rope kerang busuk dah teman nengok nyer" Haha.. Tu baru miscall, kalo dapat mesej mau meroyan jadi nyer.. kan? yg tgh marah pun boley tetibe senyum.. hurm..

Hah, suke la sensorang.. =p

     3. Rajin yang amat !! (sanggup berkorban gituu)
  • Hah, yg ni kalo takde, memang tak sah.. korang perasan tak, member korang tetibe je rajin yg amat? kalo girlfriend nk topup, sanggup je pegi belikan.. biar la malam malam buta pun.. kalo lapar, sanggup pegi antar makanan.. romantik giler kowt.. sanggup berkorban la konon nyer.. lautan api sanggup direnangi.. cheewahh..! haha.. kalo kwn yg mintak tolong, hampehh.. punyer la berkira.
Terlebih rajin, mengalahkan semut..

      4. Super-Caring
  • Mostly, pasangan yg bercintan-cintun niey tak lengkap kalo tak tukar tukar password FB, jam tangan, handphone & sbgainya konon nya sharing is caring gituu.. Oloo loo.. so sweet je kan? Ala -ala drama, nk sehidup semati la konon.. silap silap, liang kubur pun nak berkongsi.. Huhu
Caring la konon nye.. hu3

      5. Dah macam sasterawan negara dah
  • Fuyooo...! kalo dah namanya bercinta mesti nak gak antar mesej mesej jiwang kat awek kan? bercakap pun manis semacam je.. Kalah sasterawan negara kan? hahaha.. "Engkau laksana bulan yg menerangi hidup ku yg suram".. uwekkk geli anak tekak aku (Sedap dok mengutuk, kiter sendiri entah mcm mane lah kan?) hahaha memang manis.. semanis kurma gituu.. manis tak kurma iniii?? hahaha
Anda begini?

Sweet tak mulut dia? hua3

Urmm okay la.. sampai sini jela entry kali ni yer..korang ade hati, ade akal & ade perasaan.. So, LU PIKIR LA SENDIRI.! hahaha ^^

4 comments:

  1. hurm..
    hang buat ak terpikiq kat sesorg loooooo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. hang terpikiaq kat sapa tuh? cuba habaq mai.. ngee =)

      Delete
  2. Replies
    1. hahaha.. kan? ni baru sikit yg diperhatikan.. huhu =p

      Delete